Полезна информация

„Канадски Камини“  ни отопляват най-икономично, защото :  

* работят с най-евтините горивни материали – дърва, пелети, брикети и др.

*  изключително лесни за обслужване – работят 8 часа с едно зареждане и се почистват един – два пъти на седмица !

Посещаваме семинари в завода производител и участваме на различни изложения в България и Европа.

често задавани въпроси

Тук ще намерите често задавани въпроси и полезна информация за кандските камини. За всякакви други въпроси не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0897 87 1515

1. Как се почистват Канадските камини

Всички модели на Канадски камини се почистват изключително лесно, без нужда от прахосмукачка за печки!

Пепелта, която остава след изгаряне на материала  в горивната камера / дърва, пелети и други/ е в минимални количества, тъй като имаме пиролизно горене. При работа с моделите на Канадски камини се почистват един или максимум два пъти на седмица. Пепелта, която остава между тръбите и приблизително един сантиметър над тях се оставя там за да служи като изолация на тях. Почистването е много лесно, тъй като отпадъкът, който остава вътре е много малко, за разлика от всички останали печки и камини, които преди всяко зареждане трябва да се почистят.

     Вие, нашите клиенти, сте най-важни за нас. Подхождаме индивидуално към всеки, стремим се да удовлетворим всяко Ваше желание, да предложим адекватно решение за отоплението на всяко помещение, къща, цех, оранжерия и други. Ценим високо Вашето време и пари. Работим за Вашето доверие коректно, професионално и отговорно. Гарантираме Ви, че всички наши клиенти са доволни и ни препоръчват на свои близки и приятели, тъй като: 

Канадски Камини работят с най-евтините материали, имат най-ниска първоначална инвестиция и са с изключително лесно обслужване – работят 8 часа с едно зареждане и се почистват един път на седмица !

Може ли да се счупи стъклото на камината и какво правим, ако стане това?

Стъклото на Канадски камини не може да се счупи при нагряване защото е термоустойчиво. Това е Японска стъклокерамика «SCHOTT ROBAX», която може да се нагрява до 850 градуса и да се полива със студена вода. Трябва да знаеме, че термоустойчивите стъкла не могат да бъдат удароустойчиви. Може да бъде счупено при почистване. Затова стъклата се продават и отделно и имаме постоянна наличност.

Отопление на няколко стаи с една камина

Когато искаме с една камина да стоплим няколко стаи от апартамент или етажи от вила, можем да го направим като ползваме ширм – заборник и въздуховоди. На 25 – 30 см. над камината поставяме ширмът за да може да събира горещия въздух, излизащ от тръбите над нея. Свързваме го с въздуховод, който отива вертикално до тавана и от там с разклонител отвеждаме горещия въздух по хоризонтални въздуховоди до съседните стаи или до горния етаж

                                                                                                                                                                                                                                                                                                               .

Ширмът и въздуховодите можем да скрием в гипскартон. Има много различни дизайнерски решения как може да стане това. Ето едно от тях :

1. Първоначалната инвестиция на такова въздушно отопление е в пъти по-ниска от закупуването на котел или камина с водна риза, радиатори, тръби и др.

2. Цената на монтажа на въздушното отопление е също в пъти по-малка от всеки друг монтаж.

3. Конвекцията на горещият въздух е много по-бърза от първоначалното загряване на радиаторите, а от там и на помещението !!!

 Колко би ни струвало изграждането на въздуховоди:

             

ЦЕНИ НА ШИРМ – заборник :

ОТ  ПОЦИНКОВАНА  ЛАМАРИНА                                              ОТ  НЕРЪЖДАВЕЙКА –  ИНОКС

1. Калгари    – 40 лв.                                                                       Калгари  –  70 лв.

2. Ванкувър – 50 лв.                                                                       Ванкувър –  80 лв.

3. Монреал  – 50 лв.                                                                      Монреал   – 80 лв.

4. Квебек     –  60 лв.                                                                      Квебек       –  90 лв.

5. Торонто   –  70 лв.                                                                     Торонто     – 100 лв.

6. Онтарио  –  80 лв.                                                                     Онтарио    –  110 лв.

Екипът на „Канадски Камини“ може да ви изработи по размер всички материали необходими за отоплението на няколко стаи с една камина, както и да извърши техният монтаж. 

Ако имаме вече зидана камина и не искаме да я събаряме ( и не я ползваме заради голямата консумация на дърва) можем да вградим новата в нея, като махнем горивната плоча. След това трябва да затворим комина с лист ламарина на която оставяме в задната част отвор за кюнеца на камината и готово.

                                                                    

За по- ефективна конвекция можем да сложим върху задните тръби други, с дължина около 40 см. закривени на пред за да насочват излизащия горещ въздух извън камината.

                                                                                                       

Наистина ли Канадски Камини горят 8 часа с едно зареждане и как става това?

Камините работят на принципа на Газ-генератора – тоест тлеещо горене. Дървата, пелетите, еко брикетите и др. изгарят напълно в два етапа:

1. В първата камера горивото не гори, а тлее. Получава се „пиролиза“ и така се отделят горивни газове в продължение на 8 часа.
2. Във втората камера горивните газовете изгарят на 100% благодарение на вградените инжектори които вкарват допълнително кислород в камината !
С подаването на въздух в горивната камера от две клапи, вие можете да регулирате – увеличавате и намалявате температурата на камината.
Така се постига абсолютно пълно изгаряне или „ ЧИСТО ГОРЕНЕ” и с едно зареждане, камините работят 8 часа, което ги прави супер икономични.

 Колко дърва изгарят за 8 часа с  едно зареждане ?

Тъй като имаме 6 модела с различни мощности от 6 Квт до 45 Квт и зареждането е различно. Ето защо производителят е показал размерите на всеки модел. Първият размер е дължината, а втория е диаметъра на камината. След като намерим обема на камината го делим на две ( защото е с две горивни камери), изваждаме 20% (защото топлоотдаващите тръби са вътре в камерата ) и получаваме количеството дърва необходимо за 8 часа!

Имате ли с водна риза ?

 „Канадски Камини“ не се предлагат с водна риза !!! Основните цели на създателя са били:
1. Първоначална инвестиция с ниска цена ! Сравнете цените на Канадски Камини с тези на алтернативните с водни ризи. Нашите са в пъти по-ефтини!
2. Икономичност при отопление с едно зареждане 8 часа, поради пиролизното горене ( камини тип газ-генератор).
3. Висока ефективност в което се състои и самият патент – вградените тръби в горивната камера поемат топлината и я вкарват в помещението( вижте подробното описание в сайта www.kanadskikamini.eu). При останалите печки и камини, повече от 50 % от  топлината отива в комина като загуба.
В горивната камера има монтирани 2 жигльора които вкарват принудително ( без електричество) кислород в камината и така се увеличава КПД -то без да е нужно повече гориво.

Как можем да отопляваме няколко стаи в апартамент или вила с една камина ?

Това става лесно и много по-ефтино от камините с водни ризи и радиатори!!!
На 25 – 30 см. над камината се поставя метален ширм ( без вентилатор), който да събира излизащия горещ въздух. Към него се монтира въздуховод, който отива до тавана на помещението и се разпределя с разклонителна кутия и въздуховоди към останалите помещения. Може да се отведе и до помещения до горен етаж. Ширмът и въздуховодите могат да се скрият в топлоустойчив гипскартон – ВИЖТА СНИМКАТА С БЯЛАТА КАМИНА. Наш екип може да ви консултира, да ви направи проект и да го остойности, а при желание може и да ви го монтира.

С радиатори не е ли по-добре ?

 Инвестицията във въздуховоди е в пъти по малка от покупка на радиатори! От 6 до 14 лв. за един метър въздуховод, а един лист от 2 кв.м. гипскартон е 12-16 лв. ( за 3 – 4 метра въздуховод). Монтажът на въздуховоди също е по-ефтин от монтажа на радиатори. Монтажът на“ Канадски Камини“ е много лесен – поставяме я на стойката, закачаме кюнците и готово. При камините с водна риза или котлите трябва монтаж от специялисти !?! 
Първоначалната инвестиция при „Канадски Камини“ също е в пъти по-малка от цените на котлите. 
А относно ефективноста всеки може да си отговори кое би го стоплило по-бързо и по-добре – един калорифер ( без шум) духащ горещ въздух или един радиатор !?!
 

Нужен ли е вентилатор за въздуховодите?

Вентилатор е нужен само при много дълъг тръбен път или за жилища по-големи от 120 кв. м! По-конкретно можем да ви отговорим при повече информация за жилището.
 

А как се регулира количеството отдавана топлина?

Канадски Камини“ имат две клапи с които при отваряне или затваряне увеличавате или намалявате отделянето на пиролизния газ, а от там и топлоотдаването на камината.

От чугун ли са или от ламарина?

Канадски камини“ са направени от 4 мм. закалена въглеродна стомана. Всяка камина има паспорт от завода производител, сертификат Euro 1 и гаранция 3 години. 

Когато искаме с една камина да стоплим няколко стаи от апартамент или етажи от вила, можем да го направим като ИЗползваме СИСТЕМА ОТ:

1.  ширм – заборник
2. вертикален въздуховод с диаметър от 30 до 40 см.
3. РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ с монтирани в него клапи 
  На 25 – 30 см. над камината поставяме ширмът за да може да събира горещия въздух, излизащ от тръбите над нея. Свързваме го с въздуховод, който отива вертикално до РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЯ НА тавана и от там  по хоризонтални въздуховоди ОТВЕЖДАМЕ ГОРЕЩИЯ ВЪЗДУХ до съседните стаи или до горния етаж. 
  Чрез клапите монтирани в разпределителя можем да спираме или да намаляваме подаването на горещ въздух в избрано от нас помещение.
  Монтажа на системата е много лесен и всеки може да се справи сам за 20 – 30 минути, като се ръководи от показаната скица. Започваме от горе на долу.  Ето как става това:
1. Закрепваме с дюбелчета разклонителната кутия на тавана над камината.
2. Вкарваме вертикалния въздуховод в разклонителя и го закрепваме със самонарезни винтчета.
3. Вкарваме ширма – заборник във вертикалния въздуховод и го закрепваме със самонарезни винтчета.
Така монтираната система трябва да е на 25 до 30 см. от тръбите на камината.
Цялата система за отопление на апартамент или вила струва от 150 до 250 лева, в зависимост от дължината и броя на въздуховодите. Ние можем да ви я произведем за 3 дена
и доставим заедно с камината, без оскъпяване на доставката !!!
НОВО –  50 % отстъпка от цените за доставка до вашия дом !!!   ( при цените за транспорт )

Можем ли да ползваме Канадски Камини за отопление на оранжерия ?

Отг. Големите модели на КК – Квебек, Торонто и Онтарио са идеалното решение за всяка оранжерия защото:
1. Имаме в пъти по – ниска първоначална инвестиция, без аналог на пазара !!!
2. Имаме в пъти по-ниска консумация на дърва в сравнение с останалите видове отопление.
3. Имаме лесен, бърз ( и БЕЗПЛАТЕН ? ) монтаж !!!
4. Чрез система от въздуховоди можем да разпределим равномерно подаването на топлина и да я уеднаквим в цялата оранжерия.
5. Чрез комбинация от няколко камини и системи от въздуховоди, ние можем да стоплим големи оранжерии до няколко декара.
6. Чрез монтирани клапи в топловодната система, можем да насочваме ( засилваме, намаляме или спираме ) топлия въздух в желана от нас посока.
7. След като получим размерите на вашата оранжерия, ще ви направим безплатен проект и ще го остойностим до 3 работни дни.
8. Срокът за изработване на топловодна система е до 5 работни дни от заявката.
9. Цялата топловодна система я получавате заедно с камината без увеличаване на обявената цена за транспорт до вашата оранжерия.
 
ВАЖНО !!!  Ние ще стоплим равномерно вашата оранжерия с топловодна система  БЕЗ ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО !!!
 

Как можем да стоплим работно хале с размери от 400 кв. м. и високо 5 метра ?

Отговор:
Трябва да уточним каква температура искаме да постигнем в работното помещение. Така ще преценим дали ще е достатъчна една камина Онтарио, която е 45 КW , или две по-малки камини , тъй като вашето помещение е доста високо. Имаме възможност и чрез топловодна система да пуснем топлия въздух на възможно най – ниско ниво в помещението. 
Крайния резултат е :
1. Имаме в пъти по – ниска първоначална инвестиция, без аналог на пазара !!!
2. Имаме в пъти по-ниска консумация на дърва в сравнение с останалите видове отопление.
3. Имаме лесен, бърз ( и БЕЗПЛАТЕН ? ) монтаж !!!
4. Чрез система от въздуховоди можем да разпределим равномерно подаването на топлина в цялото помещение БЕЗ ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО !!!