Полезна информация

„Канадски Камини“  ни отопляват най-икономично, защото :  

* работят с най-евтините горивни материали – дърва, пелети, брикети и др.

* имат най-ниска първоначална инвестиция – от 690 лв.

*  изключително лесни за обслужване – работят 8 часа с едно зареждане и се почистват един – два пъти на седмица !

Посещаваме семинари в завода производител и участваме на различни изложения в България и Европа.

често задавани въпроси

Тук ще намерите често задавани въпроси и полезна информация за кандските камини. За всякакви други въпроси не се колебайте да се свържете с нас.

Във фирмата работят високо квалифицирани специалисти с богат професионален опит и познания в областта на съвременните отоплителни и вентилационни системи. Следим новостите в световната индустрия за алтернативни системи за отопление и горива.  Това е изключително важно сега, когато непрекъснато се покачват цените на тока, парното и газта. Посещаваме семинари в завода производител, както и изложения в Европа.

     Вие, нашите клиенти, сте най-важни за нас. Подхождаме индивидуално към всеки, стремим се да удовлетворим всяко Ваше желание, да предложим адекватно решение за отоплението на всяко помещение, къща, цех, оранжерия и други. Ценим високо Вашето време и пари. Работим за Вашето доверие коректно, професионално и отговорно. Гарантираме Ви, че всички наши клиенти са доволни и ни препоръчват на свои близки и приятели, тъй като: 

Канадски Камини работят с най-евтините материали, имат най-ниска първоначална инвестиция и са с изключително лесно обслужване – работят 8 часа с едно зареждане и се почистват един път на седмица !

Отопление на няколко стаи с една камина

Когато искаме с една камина да стоплим няколко стаи от апартамент или етажи от вила, можем да го направим като ползваме ширм – заборник и въздуховоди. На 25 – 30 см. над камината поставяме ширмът за да може да събира горещия въздух, излизащ от тръбите над нея. Свързваме го с въздуховод, който отива вертикално до тавана и от там с разклонител отвеждаме горещия въздух по хоризонтални въздуховоди до съседните стаи или до горния етаж

                                                                                                                                                                                                                                                                                                               .

Ширмът и въздуховодите можем да скрием в гипскартон. Има много различни дизайнерски решения как може да стане това. Ето едно от тях :

1. Първоначалната инвестиция на такова въздушно отопление е в пъти по-ниска от закупуването на котел или камина с водна риза, радиатори, тръби и др.

2. Цената на монтажа на въздушното отопление е също в пъти по-малка от всеки друг монтаж.

3. Конвекцията на горещият въздух е много по-бърза от първоначалното загряване на радиаторите, а от там и на помещението !!!

 Колко би ни струвало изграждането на въздуховоди:

             

ЦЕНИ НА ШИРМ – заборник :

ОТ  ПОЦИНКОВАНА  ЛАМАРИНА                                              ОТ  НЕРЪЖДАВЕЙКА –  ИНОКС

1. Калгари    – 40 лв.                                                                       Калгари  –  70 лв.

2. Ванкувър – 50 лв.                                                                       Ванкувър –  80 лв.

3. Монреал  – 50 лв.                                                                      Монреал   – 80 лв.

4. Квебек     –  60 лв.                                                                      Квебек       –  90 лв.

5. Торонто   –  70 лв.                                                                     Торонто     – 100 лв.

6. Онтарио  –  80 лв.                                                                     Онтарио    –  110 лв.

Цени на въздуховод от поцинкована ламарина за 1 м. от 10 до 16 лв. / от инокс  –  20 до 26 лв.

Цена на  коляно- кривка  от поцинкована ламарина      от 10 до 16 лв. / от инокс  –  20 до 26 лв.

Екипът на „Канадски Камини“ може да ви изработи по размер всички материали необходими за отоплението на няколко стаи с една камина, както и да извърши техният монтаж. 

Ако имаме вече зидана камина и не искаме да я събаряме ( и не я ползваме заради голямата консумация на дърва) можем да вградим новата в нея, като махнем горивната плоча. След това трябва да затворим комина с лист ламарина на която оставяме в задната част отвор за кюнеца на камината и готово.

                                                                    

За по- ефективна конвекция можем да сложим върху задните тръби други, с дължина около 40 см. закривени на пред за да насочват излизащия горещ въздух извън камината.

                                                                                                       

Наистина ли Канадски Камини горят 8 часа с едно зареждане и как става това?

Камините работят на принципа на Газ-генератора – тоест тлеещо горене. Дървата, пелетите, еко брикетите и др. изгарят напълно в два етапа:

1. В първата камера горивото не гори, а тлее. Получава се „пиролиза“ и така се отделят горивни газове в продължение на 8 часа.
2. Във втората камера горивните газовете изгарят на 100% благодарение на вградените инжектори които вкарват допълнително кислород в камината !
С подаването на въздух в горивната камера от две клапи, вие можете да регулирате – увеличавате и намалявате температурата на камината.
Така се постига абсолютно пълно изгаряне или „ ЧИСТО ГОРЕНЕ” и с едно зареждане, камините работят 8 часа, което ги прави супер икономични.

 Колко дърва изгарят за 8 часа с  едно зареждане ?

Тъй като имаме 6 модела с различни мощности от 6 Квт до 45 Квт и зареждането е различно. Ето защо производителят е показал размерите на всеки модел. Първият размер е дължината, а втория е диаметъра на камината. След като намерим обема на камината го делим на две ( защото е с две горивни камери), изваждаме 20% (защото топлоотдаващите тръби са вътре в камерата ) и получаваме количеството дърва необходимо за 8 часа!

Имате ли с водна риза ?

 „Канадски Камини“ не се предлагат с водна риза !!! Основните цели на създателя са били:
1. Първоначална инвестиция с ниска цена ! Сравнете цените на Канадски Камини с тези на алтернативните с водни ризи. Нашите са в пъти по-ефтини!
2. Икономичност при отопление с едно зареждане 8 часа, поради пиролизното горене ( камини тип газ-генератор).
3. Висока ефективност в което се състои и самият патент – вградените тръби в горивната камера поемат топлината и я вкарват в помещението( вижте подробното описание в сайта www.kanadskikamini.eu). При останалите печки и камини, повече от 50 % от  топлината отива в комина като загуба.
В горивната камера има монтирани 2 жигльора които вкарват принудително ( без електричество) кислород в камината и така се увеличава КПД -то без да е нужно повече гориво.

Как можем да отопляваме няколко стаи в апартамент или вила с една камина ?

Това става лесно и много по-ефтино от камините с водни ризи и радиатори!!!
На 25 – 30 см. над камината се поставя метален ширм ( без вентилатор), който да събира излизащия горещ въздух. Към него се монтира въздуховод, който отива до тавана на помещението и се разпределя с разклонителна кутия и въздуховоди към останалите помещения. Може да се отведе и до помещения до горен етаж. Ширмът и въздуховодите могат да се скрият в топлоустойчив гипскартон – ВИЖТА СНИМКАТА С БЯЛАТА КАМИНА. Наш екип може да ви консултира, да ви направи проект и да го остойности, а при желание може и да ви го монтира.

С радиатори не е ли по-добре ?

 Инвестицията във въздуховоди е в пъти по малка от покупка на радиатори! От 6 до 14 лв. за един метър въздуховод, а един лист от 2 кв.м. гипскартон е 12-16 лв. ( за 3 – 4 метра въздуховод). Монтажът на въздуховоди също е по-ефтин от монтажа на радиатори. Монтажът на“ Канадски Камини“ е много лесен – поставяме я на стойката, закачаме кюнците и готово. При камините с водна риза или котлите трябва монтаж от специялисти !?! 
Първоначалната инвестиция при „Канадски Камини“ също е в пъти по-малка от цените на котлите. 
А относно ефективноста всеки може да си отговори кое би го стоплило по-бързо и по-добре – един калорифер ( без шум) духащ горещ въздух или един радиатор !?!
 

Нужен ли е вентилатор за въздуховодите?

Вентилатор е нужен само при много дълъг тръбен път или за жилища по-големи от 120 кв. м! По-конкретно можем да ви отговорим при повече информация за жилището.
 

А как се регулира количеството отдавана топлина?

Канадски Камини“ имат две клапи с които при отваряне или затваряне увеличавате или намалявате отделянето на пиролизния газ, а от там и топлоотдаването на камината.

От чугун ли са или от ламарина?

Канадски камини“ са направени от 4 мм. закалена въглеродна стомана. Всяка камина има паспорт от завода производител, сертификат Euro 1 и гаранция 3 години. 

Когато искаме с една камина да стоплим няколко стаи от апартамент или етажи от вила, можем да го направим като ИЗползваме СИСТЕМА ОТ:

1.  ширм – заборник
2. вертикален въздуховод с диаметър от 30 до 40 см.
3. РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ с монтирани в него клапи 
  На 25 – 30 см. над камината поставяме ширмът за да може да събира горещия въздух, излизащ от тръбите над нея. Свързваме го с въздуховод, който отива вертикално до РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЯ НА тавана и от там  по хоризонтални въздуховоди ОТВЕЖДАМЕ ГОРЕЩИЯ ВЪЗДУХ до съседните стаи или до горния етаж. 
  Чрез клапите монтирани в разпределителя можем да спираме или да намаляваме подаването на горещ въздух в избрано от нас помещение.
  Монтажа на системата е много лесен и всеки може да се справи сам за 20 – 30 минути, като се ръководи от показаната скица. Започваме от горе на долу.  Ето как става това:
1. Закрепваме с дюбелчета разклонителната кутия на тавана над камината.
2. Вкарваме вертикалния въздуховод в разклонителя и го закрепваме със самонарезни винтчета.
3. Вкарваме ширма – заборник във вертикалния въздуховод и го закрепваме със самонарезни винтчета.
Така монтираната система трябва да е на 25 до 30 см. от тръбите на камината.
Цялата система за отопление на апартамент или вила струва от 150 до 250 лева, в зависимост от дължината и броя на въздуховодите. Ние можем да ви я произведем за 3 дена
и доставим заедно с камината, без оскъпяване на доставката !!!
НОВО –  50 % отстъпка от цените за доставка до вашия дом !!!   ( при цените за транспорт )

Можем ли да ползваме Канадски Камини за отопление на оранжерия ?

Отг. Големите модели на КК – Квебек, Торонто и Онтарио са идеалното решение за всяка оранжерия защото:
1. Имаме в пъти по – ниска първоначална инвестиция, без аналог на пазара !!!
2. Имаме в пъти по-ниска консумация на дърва в сравнение с останалите видове отопление.
3. Имаме лесен, бърз ( и БЕЗПЛАТЕН ? ) монтаж !!!
4. Чрез система от въздуховоди можем да разпределим равномерно подаването на топлина и да я уеднаквим в цялата оранжерия.
5. Чрез комбинация от няколко камини и системи от въздуховоди, ние можем да стоплим големи оранжерии до няколко декара.
6. Чрез монтирани клапи в топловодната система, можем да насочваме ( засилваме, намаляме или спираме ) топлия въздух в желана от нас посока.
7. След като получим размерите на вашата оранжерия, ще ви направим безплатен проект и ще го остойностим до 3 работни дни.
8. Срокът за изработване на топловодна система е до 5 работни дни от заявката.
9. Цялата топловодна система я получавате заедно с камината без увеличаване на обявената цена за транспорт до вашата оранжерия.
 
ВАЖНО !!!  Ние ще стоплим равномерно вашата оранжерия с топловодна система  БЕЗ ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО !!!
 

Как можем да стоплим работно хале с размери от 400 кв. м. и високо 5 метра ?

Отговор:
Трябва да уточним каква температура искаме да постигнем в работното помещение. Така ще преценим дали ще е достатъчна една камина Онтарио, която е 45 КW , или две по-малки камини , тъй като вашето помещение е доста високо. Имаме възможност и чрез топловодна система да пуснем топлия въздух на възможно най – ниско ниво в помещението. 
Крайния резултат е :
1. Имаме в пъти по – ниска първоначална инвестиция, без аналог на пазара !!!
2. Имаме в пъти по-ниска консумация на дърва в сравнение с останалите видове отопление.
3. Имаме лесен, бърз ( и БЕЗПЛАТЕН ? ) монтаж !!!
4. Чрез система от въздуховоди можем да разпределим равномерно подаването на топлина в цялото помещение БЕЗ ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО !!!